VÄLJ DITT DRIVHUS

Gå till Drivhuset Norden
KALMAR
SV

Möt Julia Björknert – Drivhusetentreprenör

Jag heter Julia Björknert och driver initiativet Briljanta tillsammans. Jag startade det hösten 2017 då #metoo-vågen svepte över Sverige och världen, men idén hade grott i mig länge. Sedan dess har jag på olika sätt arbetat med jämställdhetsfrågor, framförallt sexuellt våld, bland annat genom att föreläsa och anordna olika events. Bland annat anordnade jag och min samarbetspartner och vän Alexandra Durne jämställdhetsfestivalen Queens of Kalmar 2018, som vi dessutom vann Kalmar kommuns jämställdhetspris och Kalmar Energis Omtankepris för.

Det jag gillar bäst med att vara initiativtagare och entreprenör är friheten att styra över tid, projekt och engagemanggrad. I vissa perioder har jag arbetat väldigt intensivt med olika uppdrag, medan jag vid andra tillfällen har tagit det lugnare. Entreprenörskap för mig är därmed en stor dos frihet men också möjlighet att jobba med sina passioner och kunna bidra till en förändring i samhället.

Foto: eget

Relaterade historier

Se alla historier

Katja Johansson Design

För knappt ett år sedan startade jag mitt företag Katja Johansson Design....

Läs mer

Queens of Kalmar

Queens of Kalmar started as a jumble of ideas. We had just...

Läs mer

Möt Jens Pålsson – Drivhusetentreprenör

Jag heter Jens Pålsson, är nyss 24 år fyllda och studerar Ekonomistyrning...

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!