VÄLJ DITT DRIVHUS

Gå till Drivhuset Norden
KALMAR
SV

Verktyg

Här nedan har vi samlat några verktyg som vi använder. Du kan välja att fylla i verktygen online eller ladda ner dem genom att trycka på knappen under bilden.


VÄGLEDNING

Drivhuset coachar dig som student och entreprenör att skapa och utveckla din affärsidé. På den här sidan hittar du några av de verktyg som du kan använda dig av när du utvecklar din affärsidé hos Drivhuset Kalmar.

Har du ännu inte bokat en kostnadsfri vägledning eller vill du boka en till?


Lean Canvas

Lean Canvas skapades av Ash Maurya och är anpassad för idéer som befinner sig i en tidig fas och startups. Den bygger på Business Model Canvas och ger dig en bra överblick på vilka delar som behöver utvecklas.


BUSINESS MODEL CANVAS

Business Model Canvas är ett verktyg för att utveckla och testa sin affärsmodell eller idé. Den ger dig också en bra överblick över de olika delarna i din affärsmodell.


Möjlighetstavlan

Detta verktyg används för att kartlägga de möjligheter som finns i din omgivning. Ett tips är att jämföra med någon annans möjlighetstavla och se vilka möjligheter ni har tillsammans!


NABC

NABC är ett verktyg som skapar en överblick av kundens behov, lösningen på det behovet, vad det finns för fördelar med just den lösningen och vad det finns för konkurrerande sätt för att lösa samma behov. Ett bra verktyg som bland annat kan användas som grund för att skapa en bra pitch.


Undersök marknaden

För at undersöka om det finns en marknad för din idé är det bra att prata med dina möjliga kunder. Här har vi samlat några verktyg som kan hjälpa dig på vägen. Spin metoden är en försäljningsmetodik och samtalsmodell skapad av Neil Rackham som sätter kunden i centrum. Syftet med modellen är att förstå kundens problem och behov så att du kan utveckla din idé för att möta det behov som finns.


DRIVHUSET ONLINE

Drivhuset Online har du tillgång till kostnadsfria kurser dygnet runt.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!